Over Lisa van Dijk

Mijn verhaal

Hoe ik van een zware burn-out nu op reis ben naar mijn authentieke zelf..

De mooiste ontwikkelingen en groei zitten buiten je comfort zone…

Ik had zware faalangst, chronische pijnklachten, pleasers syndroom, overprikkeld brein, HSP en hield mijzelf voortdurend klein.

Maar ik had een droom: d.m.v. gezonde keuzes maken die overeenkomen met mijn normen en waarden, mijn gezondheid mentaal en lichamelijk te verbeteren. En wanneer ik zou ervaren wat helpend voor mij was, om andere dames met zelfde soort klachten te supporten en te begeleiden.

Dus besloot ik om het roer drastisch om te gooien: ik ging op zoek naar de oorzaak van mijn klachten en dus ook de confrontatie aan met mezelf.

En dat heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel activiteiten ben gaan uitproberen in mijn zoektocht naar herstel en verlichting.

Ik ging aan groeps coachingsessies deelnemen met gelijkgestemden die net als ik chronische klachten ontwikkeld hadden. Deze sessies brachten mij herkenning, ik werd gespiegeld en soms pijnlijk geconfronteerd en daar leerde ik regelmatig in te checken bij mijzelf en om te leren luisteren naar mijn lichaam en mijn behoeften. En deze sessies zijn het zaadje geweest tot de ontwikkeling van het maken van gezonde keuzes waardoor mijn klachten minder werden.

Ik begreep dat ik na de beeindiging van deze groepssessies ondersteunende activiteiten zou willen doen om fitter, gezonder en energieker te worden en te blijven oefenen met alles wat ik geleerd had over mezelf. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik veel activiteiten ben gaan doen en ontdekken die zorgde voor verbetering van mijn gezondheid.

En dat ik van mijn shit mijn hit zou willen maken door mijn ervaringen te gaan delen met andere dames. Ik wilde niet dat de ellende voor niks zou zijn geweest. Ik heb een ademcoach opleiding gevolgd en tijdens het begeleiden van proefpersonen wist ik waar mijn passie lag. Mijn passie is het om andere dames te inspireren, motiveren en te steunen wanneer zij door (ontwrichtende) omstandigheden uit de bocht zijn gevlogen. Dit kan zijn door het begeleiden van ademcoach sessies, het delen van mijn reis maar ook door mee te denken in (praktische) oplossingen en te brainstormen. Ik houd van out of the box meedenken en ideeen bedenken.

Ik was doodsbang voor de camera en om zichtbaar te zijn op social media!

Als introvert in combinatie met mijn faalangst dacht ik dat het delen van mijn ervaringen op social media of verschijnen voor de camera niks was voor mij. ” Ik ben beter achter de schermen”. Maar hoe zou ik dan meer dames kunnen bereiken wanneer ik mijzelf niet durfde te laten zien? Ik begon met activiteiten te delen op social media en maakte ik een besloten Facebook groep aan: Healing Inner Child Journey for Women. En ik merkte dat mijn activiteiten de interesse wekten . Ik begon posts te schrijven over mijn ervaringen, video’s te maken van ademoefeningen en die sloegen aan.

Ik kreeg regelmatig reacties: ‘ hoe kan het dat jij dat allemaal doet en durft?’ en ‘ ik word zo gemotiveerd en geinspireerd door jou’ . ‘ Jij hebt zo’n innerlijke kracht in jou en zou daar ook meer van willen’. ‘ Zou je jouw ervaringen willen delen? ‘

En zo ben ik gestart met het delen van mijn ervaringen op social media, begeleid ik 1 :1 ademcoach trajecten en ga ik nog een andere coach opleiding volgen in de toekomst om andren zo goed mogelijk te mogen helpen in hun eigen proces.

Wil je meer weten?

Meld je dan aan bij de FB groep Healing Inner Child Journey for Women. Ik ben gestart met opnemen van video’s en podcasts over de activiteiten die bijdragen aan herstel en verbetering van de gezondheid. Ik leg daar het hele verhaal uit doeken waar jij mogelijk ook wat aan hebt.